جلسه هماهنگی و برنامه ریزی علمی و اجرایی بیماری سـل با مشارکت معاونتهای تحقیقات،بهداشت و آموزشی،برگزار گردید...

۲۹ خرداد ۱۴۰۳ | ۲۳:۲۸ کد : ۶۸۵۲ اخبار معاونت
تعداد بازدید:۱۷۳

در این جلسه که به میزبانی معاونت تحقیقات وفناوری دانشگاه و با حضور سرپرست محترم معاونت بهداشتی و هیئت همراه ایشان و نماینده محترم معاونت آموزشی دانشگاه پیرامون مباحث علمی، آموزشی و اجرایی بیماری سل تشکیل شد؛ راجع به آمار سل،شکل گیری شورای مرتبط با این بیماری،دوره های آموزشی و طول دوره های آموزشی بیماری سل،  برنامه ریزی نشستها و کنگره های سل به میزبانی دانشگاه، بحث و تبادل نظر شد.

+بــدانیم که:

     سل یک بیماری عفونی است که اغلب ریه‌ها را مورد حمله قرار می‌دهد اما می‌تواند هر قسمتی از بدن را درگیر کند. سل از طریق هوا از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. در فرد مبتلا به سل ریوی یا گلو، سرفه، خنده، عطسه، خواندن یا صحبت کردن منجر به پراکندگی میکروب در هوا می‌شود. اگر فردی هوای آلوده را استنشاق کند احتمال ابتلا به سل در وی وجود دارد.

سل از طریق هوا از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. در فرد مبتلا به سل ریوی یا گلو، سرفه، خنده، عطسه، خواندن یا صحبت کردن منجر به پراکندگی میکروب در هوا می‌شود. اگر فردی هوای آلوده را استنشاق کند احتمال ابتلا به سل در وی وجود دارد. این نکته مهم است که تفاوت عفونت سل و بیماری سل را درک کنیم. فردی که آلوده به سل است ، باکتری سل در بدن او وجود دارد ولی سیستم دفاعی بدن از وی در برابر باکتری حفاظت می‌کند و او بیمار نمی شود.

آلوده شدن به عفونت سل به آسانی صورت نمی‌گیرد. اغلب لازم است فرد در تماس نزدیک با شخص مبتلا به بیماری سل برای یک مدت طولانی قرار گیرد. سل، اغلب بین اعضای خانواده ، دوستان نزدیک و افرادی که با هم زندگی یا کار می‌کنند انتشار می‌یابد. سل اغلب براحتی در فضای کوچک و در یک مدت زمان طولانی انتشار می‌یابد.

میزان شیوع سل در ایران کمتر از یک دهم میانگین جهانی است

میزان شیوع سل در ایران و کشورهای همسایه براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت گفت: میزان شیوع سل در جهان در حال حاضر ۱۳۴ در یکصدهزار نفر است در حالی که در ایران ۱۲ در صدهزار نفر است.

میزان شیوع سل در کشورهای همسایه بسیار نگران کننده است بطوریکه میزان شیوع سل در ترکیه ۲۰ در صدهزار، آذربایجان ۷۰ در صدهزار، در افعانستان ۲۰۰ در صدهزار و پاکستان ۲۵۰ در صدهزار نفر جمعیت است.

: در طول سالهای گذشته با سیلی از مهاجران از کشورهای همسایه رو به رو شده ایم که بیماری سل در آنها بسیار شیوع دارد و با سل مقاوم به درمان دست به گریبان هستند یا درمان سل را به طور کامل انجام نمی دهند و این موضوع بسیار نگران کننده است.

متاسفانه بسیاری از موارد سل در این مهاجران مقاوم به درمان است که هزینه‌های بسیار بالایی را به نظام سلامت تحمیل می‌کند.

بیشترین میزان بروز  سل در استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان می­باشد.

با مطالعاتی که صورت گرفته، می‌توان طول دوره درمان بیماری سل را از شش ماه به سه تا چهارماه کاهش داد.

که  اگر طول درمان ضد سل کاهش یابد علاوه بر کاهش هزینه‌های درمانی می‌توانیم باعث افزایش تمایل و انگیزه بیماران به پیگیری درمانشان شده و از مقاومت دارویی این بیماری جلوگیری کنیم و نقش موثرتری در کنترل بیماری سل داشته باشیم.

کلیدواژه‌ها: سل زابل سل بیماری دوره


نظر شما :